Errazuriz Winemaker's Selection Carmenère - Cabernet Sauvignon 2018, Central Valley, Chili

Errazuriz Winemaker's Selection Carmenère - Cabernet Sauvignon 2018, Central Valley, Chili. Een redelijk volle donker rode wijn met heel veel bessen in de smaak.

Artikelnummer: 7804304000512
Aantal: 15

WIJN
Naam: Errazuriz Wine Maker's Selection Carmenère - Cabernet Sauvignon 2018
Herkomst : Central Valley, Chili
Druivenras: Carmenère en Cabernet Sauvignon
Vergisting-rijping: RVS
Drinken: 2020-2022

SMAAK
Errazuriz Carmenère – Cabernet Sauvignon heeft een mooie kersrode kleur en een kruidige geur dankzij de Carmenère druif. Tijdens het drinken komt de bessensmaak van de Cabernet Sauvignon druif goed naar voren. De wijn heeft een zuivere afdronk.Een redelijk volle rode wijn. In de smaak rode en zwarte bessen en tikje rond. Serveertemperatuur 18°C. Decanteren is aanbevolen.

WIJNHUIS
Viña Errazuriz
Aconcagua Valley, Chili 

Mathieu W. 26-08-2016 23:09

Diepe, paarsrode kleur. Geweldige kleur met aanzienlijk veel paars nog.
In de neus donker fruit, iets zuivel ook, verder ietsje reductieve tonen, inkt en ook wat bosaarde. Een wat compacte neus die wellicht nog wat gaat ontwikkelen.
In de mond veel sappig donker fruit, cassis, bramen, donkere kersen en ook duidelijk laurierdrop. Daarnaast een geweldige tanninestructuur van fijnkorrelige tannine die nog prominent aanwezig is, maar wel mooi zacht en gedeeltelijk verweven met de wijn. Mooie frisheid in de wijn. Goede balans en veel matières. Een powerwijn zonder overmatig te zijn.
Nu reeds mooi om te drinken.
Hoogtepunt 2019/2020, houdbaar tot 2022


3 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen