Domaine Fernand Engel Gewürztraminer Réserve 2016, A.C. Alsace, Frankrijk

Domaine Fernand Engel Gewürztraminer Réserve 2016, A.C. Alsace, Frankrijk

Aantal: 12

WIJN
Naam: Domaine Fernand Engel Gewürztraminer Réserve 2016
Herkomst : Alsace, Frankrijk
Druivenras: Gewurztraminer (biologische wijnbouw)
Vergisting-rijping: RVS
Drinken: 2018-2024

SMAAK
Aromatische frisse lichtzoete Gewürztraminer. Aangename en frisse aroma’s van jonge rozen, lychees met onderliggende tonen van banaan en kaneel. Lichte toets van kruiden (nootmuskaat en kaneel). Lange afdronk. Heerlijk als aperitief, bij Munsterkaas of Aziatische schotels (zoet-zure gerechten).

WIJNHUIS
Fernand Engel
Alsace, Frankrijk website

Domaine Fernand Engel is gelegen in het plaatsje Rorschwihr, noordelijk van de stad Colmar. De familie Engel heeft totaal 52 hectare in productie, verdeeld over vele verschillende wijngaarden in de regio. Alle druiven worden met de hand geplukt. Domaine Engel is een echt familiebedrijf, waar de derde generatie in 1998 het roer heeft overgenomen, maar zich voor de dagelijkse praktijk nog gesteund weet door de tweede.
Bernard Engel, zoon van oprichter Fernand, houdt zich bezig met de verzorging van de wijngaarden en bemerkte dat hij, bij gebruikmaking van de traditionele middelen, steeds vaker last had van huidaandoeningen en andere rare kwaaltjes. Hij schakelde in 2001 over op de bio-dynamische werkwijze en zag zijn kwalen verdwijnen. Sindsdien wordt het hele Domaine bio-dynamisch bewerkt en inmiddels is het Domaine ook als zodanig gecertificeerd.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen